Vi har opp gjennom årene presentert endel artikler om forskjellige emner.
Til vår glede har det rett som det er vært spørsmål om tidligere artikler. Vi vil derfor samle alle her.

Å velge bue


Det er vanskelig å velge bue.
Buen skal passe til deg og din spillestil, og den skal passe til fela.
Ikke to buer er helt like. De er nesten mer forskjellige enn instrumenter. Du kan høre forskjellige spillemenn spille med den samme buen på den samme fela, og buen vil høres forskjellige ut i hver enkelt persons hånd. Og forskjellige buer kan få utrolig forskjellig tone ut av den samme fela.
Les hele artikkelen...

Om buehår

Vi vil benytte anledningen til å gi en smule informasjon om buehår. Vi har fått lov å bruke tekst og illustrasjoner fra vår grossist, Firma Günter Dick's store fagkatalog. Litt har man lært ved å drive med håring av buer, handle med buehår, og prate med gode buemakermestere. Vi vil gjerne skape en større forståelse for pris og kvalitet på dette unike naturmaterialet, som man til nå ikke har klart å finne noen syntetisk arvtaker til.
Les hele artikkelen...

Om buer

Dette er en artikkel som tar for seg buers materialer og egenskaper
Les hele artikkelen...

Strengenes vanskelige liv

Gode strenger er dyre. Men ved å følge noen enkle, billige råd kan vi hjelpe til med å gjøre livet lettere for dem - få de dyre nyinnkjøpte strengene til å vare lenger, og sørge for at de gir maksimalt utbytte i den tiden de sitter på. Det vil også gjøre livet lettere for en strengehandler, fordi det gir færre reklamasjoner og flere fornøyde kunder.....
Les hele artikkelen

Om strenger

Denne artikkelen inneholder det meste av informasjon om strenger: om materialer, egenskaper, svingninger, forskjeller på materialer, gode tips om valg av strenger, etc.
Les hele artikkelen